17 Kasım 2013 Pazar

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle bir çok düzenlemeler yapılmıştır. Avrupa´da yıllardır yerleşmiş bir İSG anlayışı varken ülkemizde 4857 sayılı İş Kanunu ile 2003?te kanuni düzenlemeler caydırıcı bir hal almıştır. 4857, ilk çıktığında İSG?yi de kapsamaktaydı, Haziran 2012?de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 4857?den  İSG ayrılmış ayrı bir kanun olmuştur.
 
Kanunlar ile bir taban oluşmaya başlamıştır. Bundan sonrasında ise İSG Uzmanlarına büyük sorumluluklar düşmektedir. Bir Uzman bilmelidir ki, iş kazalarının %98i önlenebilir. Mesleğini ne kadar iyi yaparsa sorumlu olduğu alanda kazaları önleme imkanıda o derece yüksektir. İSG Uzmanı iseniz birilerinin sevdikleri sizlere emanet olduğu gibi başka bir ortamda sizin sevdikleriniz bir uzmanın sorumluluğu altındadır. İşte böyle bir toplumsal sorumluluk çatısı altında bakıldığında, İSG Uzmanının ve İSG Kültürünün manevi yönü ortadadır.
 
Bu sorumluluk bilinciyle kurulmuş olan sitemiz de umarım faydalı olur. Siz değerli ziyaretçilerimizin soru ve önerileri için info@organizeisguvenligi.com mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
 
Kazalar geliyorum der! Gelmeden önlem alın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder